חמש נקודות לבחירת אדריכל
- Hadar Gecht
- May 13, 2019
- 2 min read
Updated: Sep 9, 2019

אדריכל או מעצב פנים
אדריכל הוא בוגר תואר אקדמאי באדריכלות, שבמסגרתו הוכשר לתכנן בניית בית. האדריכל יודע איך לקבל היתר מהעיריה, להגיש תוכניות, לתכנן שלד (לעבוד מול מהנדס לצורך כך) ולתכנן את המראה החיצוני והפנימי של הבית, ומיקומו במגרש. האדריכל יודע גם לעצב את החלל הפנימי כך שיהיה שימושי ולטעמכם. מעצב פנים הוא בוגר תואר ראשון בעיצוב פנים או לימודי תעודה. הוא יכול לתכנן שינוי פנימי שכולל אפילו הריסה ובניה של קירות, וגם יעבוד מול מהנדס בשביל לודא יציבות המבנה. הוא לא יבנה מבנה מאפס ולא תמיד יהיה בעל ניסיון בקבלת היתרים. בעבודתו הדגש הוא על עיצוב החלל, כולל בחירת תאורה, רהיטים ואביזרים.
נקודות חשובות בבחירת מעצב
האדריכל/מעצב הוא דמות מפתח בפרוייקט השיפוץ. יש לו השפעה משמעותית על אופן התנהלות הפרוייקט, התקציב והתוצאה הסופית. מדובר בבעל מקצוע שתעבדו איתו לאורך תקופה של כשנה, ולכן כדאי להזהר.
1. סגנון
לבחור מספר מועמדים לפי סגנון העיצוב האהוב עליכם. לא תשנו את האדריכל, מדובר באיש בוגר ומנוסה בעל טעם משלו. חשוב לראות שהאדריכל המדובר כבר ביצע עבודות בדיוק בסגנון שאהוב עליכם, גם אם הוא מאוד מגוון וגם אם הוא בעל סגנון קבוע שחוזר על עצמו.
2. ראיונות
אחרי שמצאתם כמה מועמדים עם סגנון רצוי, כדאי לקבוע פגישה או שתיים, ולשאול שאלות על התנהלות הפרוייקט ולמה לצפות בכל שלב. בין היתר לראות אם היו להם פרוייקטים בעיר ומכירים את המכשולים הבירוקרטיים המקומיים.
אחרי הראיון כדאי לחשוב על ההתרשמות מבעל המקצוע שפגשתם. לחשוב אם האדריכל הוא מישהו שיהיה לכם נח לעבוד איתו בתקופה של השנה הקרובה.
3. תיק עבודות מורחב
לבקש מהאדריכל לראות תיק עבודות מורחב, כדי להבין אם עבד על פרוייקטים דומים בסדר גודל לשלכם. לברר מה היה התקציב באותו הפרוייקט ואם זה תואם לתקציב שתכננתם.
4. המלצות
לבקש המלצות מאנשים שמתנהלים בצורה דומה לכם. בכל סיטואציה, להבין המלצות היא תורה בפני עצמה. במקום לשאול שאלה כללית, כמו "האם את/ה ממליץ על האדריכל/ית?", כדאי לשאול איך עבדו עם האדריכל ביום יום, ולראות אם זאת הציפיה שלכם מהעבודה היום-יומית עם האדריכל. כמה עצמאות בקבלת ההחלטות תהיה לו? כמה מעורבים אתם רוצים להיות? מה היו ההפתעות בעבודה איתו - כלומר מה ציפו שיקרה וקרה אחרת? לברר האם איך שעבד בעבר, תואם את איך שאתם מצפים לעבוד איתו בעתיד.
5. תשלומים
אחרי שכבר התקדמתם אם מעצב/אדריכל נבחר, הקפידו על תיאום תוכנית תשלומים מולו. כדאי שבתוכנית התשלומים יהיו תשלומים משמעותיים בסוף הפרוייקט, בשלב הפיקוח על הגימורים. אדריכלים ומעצבים ישתדלו לעבוד על כמה פרוייקטים במקביל, וזאת הדרך שלכם לודא שלא תאבדו את תשומת ליבו במהלך כל הפרוייקט. תוכנית תשלומים לא מתאימה היא בהחלט סיבה מספיק טובה לבחור במעצב אחר.
Comentários